Blog

Oregano from dōTERRA

In het oude Griekenland werd oregano al dagelijks gebruikt vanwege zijn smaak en ontelbare gezondheidsvoordelen. Deze hete olie van dōTERRA vindt zijn oorsprong in het zonovergoten Turkije. Hier wordt de oregano met zijn kleine, ronde, fluweelachtige blaadjes met liefde gekweekt, waarna het omgezet wordt in de warme Oregano olie van dōTERRA.

Gedestilleerd uit de geurige bladen van het mediterrane kruid, is de etherische olie Oregano een smaakvolle toevoeging voor verschillende gerechten. De olie kan gebruikt worden in plaats van het kruid zelf. Voeg bijvoorbeeld één druppel Oregano toe in plaats van een eetlepel gedroogde oregano. De olie heeft een sterke smaak en kent veel gezondheidsvoordelen. In één 15ml flesje zit meer dan 1 kilo oreganoblaadjes.

Het toepassen van Oregano

Oregano van dōTERRA ondersteunt bij inname de gezonde werking van verschillende lichaamssystemen: spijsverterings-, ademhalings- en immuunsysteem. De olie wordt het meest gebruikt ter ondersteuning van een gezonde immuunfunctie. Oregano ondersteunt een gezonde spijsvertering door de spijsverteringssappen te bevorderen. Je kunt de olie innemen door een aantal druppels toe te voegen aan een glas water, een aantal druppels in een Veggie Caps te doen of door de olie te gebruiken tijdens het koken.

De olie is goed te combineren met Bergamot, Cedarwood, Cinnamon, Clove, Eucalyptus, Frankincense, Ginger, Lavender, Lemon (Citroen), Rosemary en Thyme. Verdun Oregano, het is namelijk een hete olie. Alleen als de olie onder de voeten gebruikt wordt, kan het puur aangebracht worden. Verdun de olie met een basisolie.

Bescheiden & Flexibel

De geur van Oregano kan helpen bij een verandering in emoties. Zo kan het ondersteunen in de verandering van aanhankelijk, eigenwijs, negatief, overdreven koppig en materialistisch naar nederig, onafhankelijk, leergierig, flexibel, bereid om fouten toe te geven en toegewijd zijn. Doe een aantal druppels in een diffuser voor je aan het werk moet of wanneer de negatieve emoties opspelen.

Oregano ondersteunt een gezonde spijsvertering. Als je spijsvertering na behoren werkt, is het makkelijker om helder na te denken. Daarom ondersteunt Oregano ook bij helder nadenken en een positieve houding.

Oregano zelf toepassen

  1. Schoonmaken: Voeg een aantal druppels toe aan een sopje om de oppervlakken in het huis schoon te maken. Je kunt het ook in de diffuser doen om de lucht te reinigen.
  2. Immuunsysteem: Doe één druppel in een veggiecap.
  3. Spijsvertering: Neem de olie in een capsule of voeg een druppel (of minder dan een druppel) toe aan gerechten.
  4. Antioxidanten: Ja, Oregano is een krachtige antioxidant. Neem het in (veggiecap) of smeer het onder de voeten.
  5. Ademondersteuning: Neem in (veggiecap) om het ademhalingssysteem een boost te geven of smeer het aantal keer per dag onder de voeten. Een beetje verdunnen en daarna sokken aan.
  6. Smaakmaker: Voeg minder dan een druppel (gebruik een tandenstoker) toe aan spaghettisaus, pizzasaus of geroosterde kip.
  7. Tenen & tenennagels: Smeer verdunde Oregano op de voet en om de nagels. Regelmaat is belangrijk.
  8. Bevorder bescheidenheid en onafhankelijkheid: Verander van afhankelijk, koppig en negatief naar bescheiden en onafhankelijk. Verstuif als de negatieve emoties opspelen.

YouTube video

Shopping cart

Newsletter full of Inspiration, Oil Tips and great Offers!!!

Top Menu Newsletter Registration EN
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account